Praktijkvoorbeelden

Goed om te lezen en te weten. Op deze pagina vindt u voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Deze voorbeelden kunnen u helpen om meer inzicht te krijgen in uw eigen situatie.

Gesprek over uw functioneren met uw werkgever

Uw werkgever nodigt u uit voor een gesprek over uw functioneren. Hij of zij vindt dat dit onvoldoende is. Hoe stelt u zich op tijdens dit gesprek?

Antwoord

U bent niet verplicht om op de uitnodiging in te gaan. Er is namelijk geen wettelijke bepaling die dit voorschrijft. Maar let op, uw weigering getuigt niet van ‘goed werknemerschap’. Eerdere rechtelijke uitspraken laten zien dat het verstandig is als een werknemer wel ingaat op redelijke voorstellen van zijn of haar werkgever. U kunt zich tijdens het gesprek het beste rustig en open opstellen en zo goed mogelijk luisteren naar wat uw werkgever te vertellen heeft.

Een aantal handige tips:

  • Vraag wat uw werkgever precies bedoelt als u iets niet begrijpt.
  • Stem niet direct in met een voorstel van uw werkgever. Vraag uw werkgever het voorstel eerst op papier te zetten en u enkele dagen bedenktijd te geven. Onderteken dan ook niets voor ‘akkoord’, hooguit voor ‘gezien’. Dit geldt ook voor ondertekening van een gespreksverslag: teken niet voor ‘akkoord’, alleen voor ‘gezien’.
  • Spreek met uw werkgever af dat u schriftelijk reageert op het voorstel dat uw werkgever u meegeeft of stuurt. Of maak een afspraak voor een tweede gesprek waarin u uw reactie geeft.
  • Laat u niet verleiden tot een discussie. Hoe lastig dat ook is.
Terug naar praktijkvoorbeelden Werk & InkomenTerug naar alle praktijkvoorbeelden
^ Naar boven