Praktijkvoorbeelden

Goed om te lezen en te weten. Op deze pagina vindt u voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Deze voorbeelden kunnen u helpen om meer inzicht te krijgen in uw eigen situatie.

Gerust op vakantie?!

Zon, zee, strand en vooral heerlijk relaxen. Dat is wat u waarschijnlijk als herinnering wilt aan uw vakantie. Boetes en andere onwelkome verassingen in het buitenland wilt u voorkomen! 

Antwoord​

Hoewel er in Europa hard gewerkt wordt aan een goede samenwerking en eensgezindheid, kunnen we niet ontkennen dat er best wat verschillen zijn per land. Zo ook in het verkeer, waarover u hier meer leest. Zo gaat u gerust op vakantie!

Wist u bijvoorbeeld dat het in Frankrijk verplicht is om zelf een alcoholblaastest in uw auto te hebben? Of dat u als bestuurder in Duitsland een veligheidsvest moet dragen in geval van pech?

We verwijzen u hieronder naar een paar handige links waar informatie staat over uw mogelijke plek van bestemming. Het is onmogelijk om van elk land elke regel weer te geven, maar een paar goede tips over de populaire vakantielanden in Europa vindt u hier zeker terug.

 
Terug naar praktijkvoorbeelden VerkeerTerug naar alle praktijkvoorbeelden
^ Naar boven