Praktijkvoorbeelden

Goed om te lezen en te weten. Op deze pagina vindt u voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Deze voorbeelden kunnen u helpen om meer inzicht te krijgen in uw eigen situatie.

Schade door iemand anders

U hebt een CV-ketel laten installeren. Bij de installatie is lekkage ontstaan, waardoor er schade is aan uw behang en schilderwerk. Hoe krijgt u de schade vergoed?

Antwoord

U dient het bedrijf dat de CV-ketel heeft geïnstalleerd aansprakelijk te stellen voor de schade die zij hebben aangebracht. Kijk onder Brieven en Documenten voor voorbeeldbrieven. Juridisch wordt deze vorm van schade gevolgschade genoemd. Bij gevolgschade bent u in principe niet verplicht om het bedrijf eerst in de gelegenheid te stellen om de schade zelf te herstellen. U kunt dus direct een schadevergoeding eisen. Vergoedt het bedrijf de schade niet? Dan kunt u verdere juridische stappen overwegen. Als het installatiebedrijf is aangesloten bij UNETO-VNI (een grote ondernemersorganisatie) kunt u mogelijk ook terecht bij de Geschillencommissie Installerende Bedrijven. Zo kunt u voor een relatief laag bedrag een uitspraak in uw geschil krijgen.

Terug naar praktijkvoorbeelden Consument & WonenTerug naar alle praktijkvoorbeelden
^ Naar boven